Yükleniyor....

https://youtu.be/hfsjHmbc4VQ



Toplumsal cinsiyet, bireyin belli bir cinsten olduğuna ilişkin bilgiye, bu bilgi dâhilinde olmak üzere toplumsal düzlemde bireyden beklenenlere ve toplumda bireye biçilen konuma işaret eder. 
Yelki ve Karabağlar Fen Lisesi öğrencilerimiz, Dünya Kadınlar Günü anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla bir çalışma gerçekleştirdiler. Bu araştırma ile öğrencilerimiz, insanının toplumsal cinsiyet bağlamında sahip olduğu düşünce ve tutumların neler olduğunu, bu düşünce ve tutumların cinsiyet rollerinin şekillenmesine ve bireylerin cinsiyet temelinde ayrışmasına nasıl yansıdığını tespit etmeyi ve kadınların toplumdaki konumuna dikkat çekme ve farkındalık yaratmayı amaçladılar. 

Yabancı Dil Öğretim Programımız İngilizce dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinde yetkin olmanın yanı sıra, küresel farkındalık, farklı görüş ve kişilere karşı anlayış sergileme, dünya sorunlarına karşı duyarlılık, iletişim teknolojisi ve okuryazarlığı becerilerini de geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda öğrencilerimizi bu anlamlı etkinliği gerçekleştirdikleri için kutluyoruz. 
Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!