Yükleniyor....

Erasmus+  Nedir?

Erasmus Plus Programı daha önce sadece Erasmus ismiyle yürütülen 2014 yılı itibari ile sona eren Hayat Boyu Öğrenme Programı‘nın yeni adıdır. Ağırlıklı olarak proje faaliyetlerine dayanan bu program bireysel faaliyetleri de içermektedir.Erasmus+ Amaçları; kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni becerilerin kazandırılması, kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılmasıdır.Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği Ana Eylemi (Key Action 2, KA2) altında yer alan bu faaliyet ile kurumsal, yerel/bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve/veya uygulanması amacıyla, Program üyesi ülkelerin eğitim kurumları arasında stratejik ortaklık projeleri desteklenmektedir.

Okulumuzda, Okul Eğitimi Alanında Stratejik ortaklık projeleri faliyet göstermektedir. Hedeflerine ve ortaklık yapısına bağlı olarak stratejik ortaklık projeleri 2 türde olabilmektedir:

1. Yenilik Geliştirmeye Yönelik Stratejik Ortaklıklar (Development of Innovation): Bu kategorideki projelerin yenilikçi çıktılar üretmesi ve/veya mevcut ürün ya da fikirlerin yaygınlaştırılmasına ve kullanılmasına yönelik faaliyetler içermesi beklenir.

2. İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklıklar (Exchange of Good Practices): Bu kategorideki projelerin amacı kurumlara işbirliği ağları kurmaları, uluslararası kapasitelerini artırmaları ve fikir, uygulama ve yöntemleri paylaşmaları için fırsat sunmaktır. Proje amacı ve kapsamı ile orantılı olarak bu projelerin de somut çıktılar üretmesi mümkün olup faaliyet sonuçlarını yaygınlaştırmaları beklenir.

Erasmus Plus Projeleri Öğrencilere Neler Katar?

  • Mezuniyet Sonrasındaki Yaşama Hazırlık: Ön lisans ve lisans programlarında okuduktan sonra, yüksek lisans yapabilmek veya doktora yapabilmek için en azından bir yabancı dili bilmeniz ve hakim olmanız gerekir. Erasmus, yabancı dil gelişimine imkan sağlayarak farklı kültürlerle iletişime geçmeyi kolaylaştırır.
  • İş Yaşamına ve Ekonomiye Hazırlık: Farklı kültürlerden insanlarla tanışmak, konuşmak ve onların ekonomik yapılarını öğrenmek, öğrencilerin olaylara daha geniş bir açıdan bakmayı kolaylaştırır. Ayrıca yabancı dil becerisi iş hayatında yükselmeye ve çok daha yüksek ve farklı pozisyonlar kazanmaya yardım edecektir.
  • Bağlantılar Sağlamak: Erasmus ile yurtdışı eğitim dönemi yeni bağlantılar, yeni iş imkanları ve farklı kültürlerin aynı işlere bakış açısını öğrenmeyi sağlayacağından aynı iş pozisyonuna birkaç farklı açıdan bakmayı kolaylaşacaktır
  • Kendini, Yeteneklerini ve Sınırlarını Tanımak: Eğitim dönemi içerisinde yurt dışına yapılan kısa dönem hareketleri, öğrencilere çok daha farklı deneyimler yaşatmaktadır. Öncelikle kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenecekleri için, kendinilerini daha iyi tanımaları, yeteneklerini keşfetmeleri ile sonuç alınır.
  • Yabancı dil için pratik yapma şansı olur: Erasmus yapmanın ana sebeplerinden birisi de budur. Fakat bunun yanında, farklı ülkelerden gelen insanlarla ilişkiler kurmak, onların dilleri hakkında az çok kelimeler öğrenmek de Erasmus yapmanın artılarındandır. Şüphe yok ki Erasmus yapan her öğrenci, yabancı dilini ve konuşma yeteneğini geliştirecektir.
  • Motivasyonu artırır ve deneyim kazandırır: Günümüzde öğrencilik hayatı boyunca motivasyonu kaybetmiş birçok öğrenci bulunmaktadır. Bu hepimizin başına gelebilir. Fakat şüphesiz Erasmus, öğrencilere bir çok deneyim, motivasyon, gelecekle ilgili plan yapma ve kariyerini belirleme gibi bir çok şeyde fayda sağlayacaktır.
  • Dünyanın her yerinden arkadaşlar: Din, dil, kültür, etnik köken gibi ne farklılık olursa olsun, yeni arkadaşlar edinmek bir engel değil, aksine onlarla tanışmak için birçok sebepten bazılarıdır. Diğer yandan, ilerleyen zamanlarda bir daha yurt dışına çıkışta orada arkadaşlarınızın olduğunu bilmek muhteşem bir duygu olacaktır.
  • Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları olarak, öğrencilerimize Erasmus+ Projelerine dahil olma imkanı sunmaktayız. Kurum olarak 14 adet projemiz yürütülmektedir.